به گزارش جریان به نقل از فارس، واکنشهای بینالمللی و منطقهای به توافق عربستان سعودی با جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد؛ بهنحویکه اتحادیه عرب از این توافق استقبال کرد.
شبکه خبری العربیه به نقل از احمد ابوالغیط دبیر کل اتحادیه عرب گزارش داد، توافق بین ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک، میتواند بر ثبات در منطقه تأثیرگذار باشد و به درگیری بین دو کشور پایان دهد.
وی با بیان اینکه درگیری ایران و عربستان، هفت سال به طول انجامیده است، گفت: این توافق، اقدامی است که میتواند نشانگر مرحله جدید مثبتی در روابط دوجانبه باشد که احتمالاً باعث ثبات در منطقه خواهد شد.
این مقام اتحادیه عرب همچنین از تلاشهای چین، عراق و عمان برای حصول این توافق قدردانی کرد.
این واکنش پس از بیانیه سهجانبه روز گذشته ایران، چین و عربستان سعودی صادر شده است. علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی از روز دوشنبه ۱۵ اسفندماه در شهر پکن با هدف پیگیری توافقات سفر رئیسجمهور، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین ایران و عربستان سعودی با همتای سعودی خود آغاز کرد.
در پایان این مذاکرات، روز گذشته، ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ یی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.
در این بیانیه، ایران و عربستان سعودی از ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان دو کشور و بازگشایی سفارتخانهها طی چند ماه آینده خبر دادند و به میانجیگری عمان که روابط خوبی با هر دو طرف دارد در این مسیر، اشاره کردند.
جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی بعد از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور در دیماه ۱۳۹۴ که یکجانبه از سوی عربستان و در پی تجمع مقابل سفارتخانه این کشور در تهران و ورود به این سفارتخانه و همچنین سرکنسولگری عربستان در مشهد در واکنش به اعدام شیخ نمر، قطع شد از فروردین ۱۴۰۰ گفتوگوهایی را در سطح امنیتی آغاز کردند که چهار دور آن در سال گذشته برگزار شد، گفتوگویی که چارچوب آن به گفته فؤاد حسین وزیر خارجه عراق بین دستگاههای امنیتی دو کشور بوده است و دور پنجم هم در اردیبهشتماه گذشته برگزار شد.
* وزیر پیشین اردن: وقت احیای روابط با ایران است
«محمد ابو رمان» وزیر پیشین فرهنگ و جوانان اردن با اشاره به اینکه اکنون فرصت مناسبی برای احیای روابط اردن و ایران است، تأکید کرد که احیای این روابط اکنون یک امر دیپلماتیک ضروری است.
وی گفت که با توجه به تغییر و تحولات منطقه و روابط اردن با کشورها، احیای روابط ایران و اردن نیز ضروری است.
به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، ابورمان همچنین گفت: «به عقیده من احیای روابط ایران و اردن یک امر دیپلماتیک ضروری است و پیشبینی میکنم که همه موانع بر سر راه احیای این روابط برداشته شود».
اردن ازجمله کشورهایی است که از حصول توافق بین ایران و عربستان سعودی استقبال کرد و در همین ارتباط وزارت خارجه اردن در بیانیهای ابراز امیدواری کرد که این توافق به تقویت امنیت و ثبات در منطقه، حفظ حاکمیت کشورها و عدممداخله در امور داخلی این کشورها و نیز حفظ منافع مشترک کمک کند.
* ونزوئلا، توافق تهران و ریاض را «دستاورد دیپلماتیک» خواند
دولت ونزوئلا ابراز امیدواری کرد توافق حاصل شده بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی راهی برای تقویت صلح و امنیت منطقهای باشد.
به گزارش جریان به نقل از فارس، دولت ونزوئلا در بیانیهای از توافق بین ایران و عربستان سعودی و ازسرگیری روابط دو کشور استقبال کرد.
ایوان گیل وزیر امور خارجه ونزوئلا در این بیانیه ضمن استقبال از برقراری روابط دیپلماتیک و تصمیم برای بازگشایی سریع سفارتها در بازه دوماهه، گفت: این دستاورد دیپلماتیک مهم که با میانجیگری دولت چین انجام شد، نشان میدهد که گفتوگو بین کشورها محور اساسی در به کار انداختن دیپلماسی بر مبنای اصول منشور سازمان ملل است.
وی افزود: مردم و دولت بولیواری امیدوارند توافق حاصل شده بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی راهی برای تقویت صلح و امنیت منطقهای و گامی فراتر در ایجاد جهانی چندمرکزی و چندقطبی باشد.
انتهای پیام/ جریان نیوز