دوشنبه, ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ ۰۸:۰۲
آخرین اخبار



۱۴۰۱-۰۲-۲۱ ۱۰:۴۵:۰۰

مقام ایرانی: دستیابی به توافق در مذاکرات وین به جدیت و حسن نیت آمریکا بستگی دارد/ در وین روی ۹۰ درصد مسائل، توافق شفاهی شد اما مکتوب نشد/ ۶ موضوع، هسته اختلافات در مذاکرات را تشکیل می‌دهد

یک مقام ایرانی به الجزیره گفت که بیش از ۹۰ درصد موضوعات به‌صورت شفاهی در جریان مذاکرات وین موردتوافق قرار گرفت اما به توافق کتبی تبدیل نشد.

به گزارش پایگاه خبری جریان، شبکه خبری الجزیره به نقل از «یک مقام ایرانی» اعلام کرد: بیش از ۹۰ درصد موضوعات هسته‌ای به‌صورت شفاهی توافق شده است اما این موضوع منجر به توافق کتبی نشده است.

این مقام ایرانی در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد: ضمانت‌های اجرایی یکی از مهم‌ترین اختلافات با واشنگتن در مذاکرات هسته‌ای است.

وی ادامه داد: 6 موضوع، هسته اختلافات اصلی با آمریکا در مذاکرات هسته‌ای را تشکیل می‌دهد و «تضمین‌های اجرایی» بازرترین نقاط حل‌نشده با واشنگتن در این مذاکرات است.

 

به گزارش پایگاه خبری جریان، مقام ایرانی همچنین دستیابی به توافق در مذاکرات وین را مرهون جدیت و حسن نیت آمریکا دانست.

خبر مرتبط:

آمریکا: بازگشت دوجانبه به برجام هیچ‌وقت برایمان طرحی قطعی نبوده است

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با الجزیره درباره تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای گفت: این [طرح] هیچ‌وقت قطعی نبود، هیچ‌وقت برایمان معلوم نبود که بتوانیم به بازگشتی دوجانبه به پایبندی به (برجام) بازگردیم یا نه؛ بنابراین همیشه با شرکایمان در حال برنامه‌ریزی برای رخدادهای احتمالی بوده‌ایم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با مطرح کردن ادعاهایی درباره سپاه پاسداران ایران گفت: شما از وزیر خارجه (بلینکن) شنیده‌اید که سپاه پاسداران حملات تروریستی انجام داده است، ما نگران تهدید ناشی از سپاه پاسداران هستیم.

پرایس گفت: از ۱۰۷ تحریمی که این دولت از ژانویه ۲۰۲۱ بر ایران اعمال کرده است تا ۸۶ درصد آن‌ها علیه سپاه پاسداران یا وابستگان آن بوده است. ما از اختیارات خودمان استفاده کرده و با شرکایمان در منطقه همکاری می‌کنیم تا با سپاه پاسداران و تهدیدی که به‌طور بالقوه برای کارکنان نظامی ما و شرکایمان در منطقه ایجاد می‌کند، مقابله کنیم.

وی درباره برنامه هسته‌ای ایران و توافق هسته‌ای گفت: الآن در مه ۲۰۲۲ ما همچنان بر این باوریم که اگر محدودیت‌هایی که توافق هسته‌ای ایجاد می‌کرد، دوباره بر ایران اعمال شود، برنامه هسته‌ای ایران دوباره به داخل جعبه بازگردانده می‌شود و زمان گریز [هسته‌ای] که الآن چند هفته است تا اندازه قابل‌توجهی طولانی‌تر خواهد شد.

پرایس با وجود تأکید چندباره مقامات ایران مبنی بر این که به کار بستن تسلیحات هسته‌ای در دکترین دفاعی ایران جایی ندارد، افزود: این که زمان گریز بسیار کم است، غیرقابل‌قبول است. رئیس‌جمهور بایدن تعهد دارد که ایران هیچ‌گاه به یک سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.

او با گفتن این که برجام تنها یک راه برای ممانعت از دست‌یابی ایران به یک سلاح هسته‌ای خواهد بود، بیان کرد که آمریکا و متحدانش در صورت لزوم، «به دنبال دیگر ابزارها» خواهند رفت تا اطمینان بیابند این اتفاق هیچ‌گاه نخواهد افتاد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به اظهارات اخیر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: ما به همکاری نزدیک با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای اطمینان یافتن از این که ایران بر تعهداتش پایبند است یا اطمینان‌یابی از این که ایران هیچ‌گاه نتواند به یک سلاح هسته‌ای دست بیابد، ادامه خواهیم داد.

انتهای پیام/ جریان نیوز

اشتراک گذاری :
نظرات