*به گزارش پایگاه خبری جریان، روزنامه خراسان در گزارشی با اشاره به عملکرد عبدالملکی در وزارت کار، تعاون و رفاه نوشت: نخستین وعده بزرگ حجت عبدالملکی پس از ب نخستین نشست شورای عالی کار در دولت سیزدهم در اوایل آبان 1400، وعده ایجاد یکمیلیون و 850 هزار شغل تا پایان سال 1401 بود. بااینحال و باوجود اعلام وی مبنی بر ایجاد 400 هزار شغل دارای بیمه در سال 1400، گزارش مرکز آمار نشان میدهد در سال 1400 درمجموع فقط 184 هزار نفر به تعداد شاغلان اضافه شده است.
بااینحال مهمترین و جنجالیترین تصمیم وزارت کار در دوره عبدالملکی را باید مرتبط با تعیین دستمزد کارگران در سال 1401 دانست.
درزمینهٔ افزایش حقوق کارگران، تعیین افزایش 57 درصدی حقوق برای حداقل بگیران تحت پوشش قانون کار علاوه بر فشار به واحدهای اقتصادی و تبعاتی ازجمله تعدیل نیروی کار، استخدام نکردن نیروی جدید و خروج برخی نیروها از شمول حمایتهای بیمهای، موجب افزایش هزینههای تولید و یکی از عوامل افزایش تورم در ابتدای امسال اعلام شده است. این مسئله همچنین به دلیل فشار به هزینههای دولت برای افزایش حقوق کارگران طرف قرارداد با دستگاههای دولتی، موجب ایجاد خطر کسری بودجه و تبعات تورمی ناشی از آن نیز میشود.
علاوه بر عملکرد عبدالملکی در قامت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مواضع قبلی وی نیز که هرازگاهی در رسانهها بازنشر میشد در لطمه به جایگاه وی و حتی دولت مؤثر بود. ادعای سالهای گذشته وی درباره ایجاد شغل با یکمیلیون تومان و ادعای فروردینماه سال گذشته وی مبنی بر امکان رساندن قیمت دلار به کمتر از 15 هزار تومان و نگهداشتن آن در همان سطح به مدت دو ماه، با ارزپاشی به میزان ۳۰۰ میلیون دلار در همین راستا قابل ارزیابی است.
آخرین نمونه اظهارنظرهای قبلی وی که بازنشر شد به موضوع تحریمها برمیگردد که وی در سخنانی مدعی شده بود که تحریمها زمانی میتواند اقتصاد کشور را تحتفشار قرار دهد که آمریکا شریک تجاری اصلی ما باشد درحالیکه ایران با آمریکا تجارت بسیار کمی دارد.
واضح است که این شناخت شعاری و ناقص از مسائلی نظیر تحریم، ایجاد اشتغال و بازار ارز نشان میدهد که وی اشراف کافی به جایگاه مهمی که داشته ندارد و حضور وی هزینههای سیاسی و رسانهای زیادی را برای دولت ایجاد میکرد.
اخبار مرتبط:
* تحلیل روزنامه رسالت از استعفای عبدالملکی: جوانگرایی خوب است اما نه اینکه فقط جوانهای قبیله خودمان را شایسته بدانیم؛ یکی از قیدهای مهم جوانگرایی، شایستهسالاری با وسعت نظر است/ باید بیاموزیم که در اظهارات پیش از رسیدن به مسئولیت، خصوصاً وقتی تجربه کمی در حوزه اجرایی داریم، محتاطانه و دستبهعصا عمل کنیم
* عبدالحسین روحالامینی، نماینده مجلس: ۲ یا ۳ وزیر دیگر برای استعفا پیشگام شوند تا انرژیها صرف مسائل مردم شود
* حجتالاسلام موسوی لارگانی، نماینده مجلس: استعفای عبدالملکی خوب و انتخابش از همان ابتدا اشتباه بود
* اسدالله بادامچیان، دبیر کل حزب موتلفه: پذیرش استعفای وزیر کار، اقدام شایسته و بدون رودرواسی آقای رئیسی است/ وزیر ناموفق «صمت» هم باید برود
* روزنامه جمهوری اسلامی: وزیران ناموفق مثل عبدالملکی، بازهم در دولت هستند/ مجیزگویندگان دولت، دوستان نادان هستند
* عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاح طلب: در ذهن عبدالملکی توهمات خطرناکی بود/ او هزینه سنگینی به مردم تحمیل کرده است/ در میان اخبار منفی این روزها، خبر استعفا و شاید بهتر است بگوییم برکناری محترمانه وزیر کار را باید محتاطانه خبری امیدبخش تلقی کرد/ همان روزهای که متوهمانه شعار میدادند باید از میدان تعیین سرنوشت این ملت کنار زده میشدند/ بترسید از کسانی که شعارهای مفت میدهند/ ماهی را هر وقت از آب بگیریم تازه است
* حمید ابوطالبی، معاون سیاسی دفتر روحانی: استعفای وزیر امور اجتماعی نشان داد که دولت هیچ برنامه و سیاست روشنی ندارد/ رئیس دولت میگوید «اقدام و عمل مهمتر از برنامه است»!
* گزارش پایگاه خبری عصر ایران؛ پرمدعاترین وزیر را محترمانه از قطار پاستور پیاده کردند / عبدالملکی، از وعدههای متوهمانه تا کارنامه خسارتبار علیه مردم
* سایت دولت بهار (هواداران احمدی نژاد): فارغ از ویژگیهای فردی، خطاهای مدیریتی و کمتجربگی وزیر مستعفی، آنچه کار عبدالملکی را به استعفای زودهنگام رساند، سیاستهای غلط و بیبرنامگی دولت رئیسی و پدرخواندگان دولت مدعی انقلابیگری بود/ استعفای عبدالملکی قطعاً پاسخ ابهامات و پرسشهای جدی نخواهد بود. ابهامات و پرسشهایی که رئیسی باید پاسخگوی آنها باشد.
انتهای پیام/ جریان نیوز